Tuesday, September 8, 2009

salam ramadhan

hai semua
dah lama dah nir x belek2 blog nie!
sekarang nor tengah update nor punya facebook
saper2 nak berfacebook ngan nor leh laaa add nor kat ummi_raziqh@yahoo.com
jemputlaaaa

sempena bulan yang mulia nie..bersama-sama lah kiterberdoa semoga Allah memberkati amalan kiter semua
amin

Tuesday, July 28, 2009

my little baby

ni gambar raziqh yang terbaru...


Monday, July 20, 2009

budak nak kena cucuk

ni gambar masa ktrg nak g klinik nak ambik suntikan 3 serangkai tuk raziqh..1 peragai raziqh bila naik kete mesti nak pegang stereng sekejab pun xper.

Monday, June 22, 2009

sekadar renungan bersama

Hargailah isteri anda......

Mulianya seorang isteri disisi Allah...
Dan betapa berharganya wanita yang bergelar isteri
ini pada keluarga, suami dan anak-anak
Rugi dan binasalah suami-suami yang tidak menghargai isteri
mereka kerana isteri inilah yang akan membantu mereka di akhirat kelak.
Biarlah buruk mana isteri anda,
sayangilah mereka......

Beruntungnya seorang wanita yg ada rahim ini ialah dia bekerja
dengan Tuhan... jadi 'kilang ' manusia.
Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh...
7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang
tetapi Allah anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.
Cuti bersalin juga sehingga 60 hari,
Bila dah bersalin tu, susukanlah anak..jgn takut "kendur" atau menggelebeh pulak..
Si suami pulak, jgn la berebut dgn anak utk menyusu pulak….
Cuti ini bukan cuti suka hati
tapi cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah ,
Tapi bila dah habis cuti tu..layan lah suami.."offer" lah pada suami,
Nabi bersabda : berjimak dgn isteri itu pahala..jangan buat deekkk jeee,
Jangan buat alasan itu dan ini pulak….ingat tu si isteri yee!!!
Kata nak pahala lebih…

Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang.. ..
sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habis
nyawanya..

Satu lagi berita gembira untuk wanita,
Sepanjang dia mengandung
Allah sentiasa mengampunkan dosanya,
Lahir saja bayi seluruh dosanya habis.
Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita,
jadi kenapa perlu takut nak beranak?

Marilah kita pegang kepada tali Allah.
Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap
mati syahid, Allah izinkan terus masuk Syurga.
Untuk orang bukan Islam, dia tak dapat masuk Syurga tapi
Allah beri kelonggaran siksa kubur.
Untuk peringatan semua wanita yang bersuami
seluruh kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala
tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung.

Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan
terperanjat dengan pahala extra yang banyak dia
terima diatas segala kebaikan suaminya yang tak disedari.
Contohnya bila dia redho suaminya pergi berjemaah di masjid
atau ke majlis ilmu, bersedekah.. ganjaran Alah keatasnya jua..

Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian
Sirat dia tak nak masuk syuga tanpa suaminya,
jadi dia pun memberi pahalanya kepada
suami untuk lepas masuk syurga.
Didunia lagi, kalau suami dalam kesusahan
isteri boleh bantu tambah lagi di akhirat.
Kalau seorang isteri asyik merungut,mulut selalu muncung
terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini.

Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat didalam dan
diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteri yang tak dididik
dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa-dosa yang lain..
Dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat
Allah agar tidak derhaka denganNya.

Ses ungguhnya wanita dijadikan daripada rusuk kiri lelaki.
Dia bukan dicipta dari kepala ke kaki,juga bukan dari tapak
kaki. Dia dicipta dari sebelah rusuk kiri lelaki supaya dia hampir
kepada kamu(lelaki) ,lengan lelaki dicipta untuk mempertahankan
wanita,dekat dengan hati lelaki untuk disayangi

Wednesday, June 17, 2009

tempahan hari raya

Nextweek kite semua akan berpuasa dan selepas berpuasa mestilah nak beraya....so nor pun ambik lerr peluang mencari duit tuk raya....kuih simpul inti ikan serunding ikan bilis (nanti gambar nor try atthkan)...1 Balang RM30 jer

sesapa yang order leh laa order ngan nor...x kisah leerrr nak makan sekarang atau pun tuk hari raya..Kol la yerrr...5889

tukar tempat kerja

Awal bulan jun aku di arahkan berpindah opis....bukan pindah maner pun cuma pindah masuk kat main opis jer hee hee

Aku rasa sedih sangat masa dapat arahan berpindah tempat kerja....Aku ader gak tanya en sazman kenapa dan setelah di beritahu motifnya aku pun bersetuju lerr. sekarang aku dah start keje kat jabatan n semuanya berjalan ngan lancar.

Mulanya aku wat kerja pentadbiran (masukkan rekod surat-menyurat jer) tetapi setalah berjumpa ngan big bos baru lerr ader rompakan kerja...so sekarang aku cuma kena masukkan markah exam sahaja.kewangan aku kena serahkan kepada en Rahim.

Aku dah gtau en sazman tapi en sazman still nak aku wat gak kewangan medipro oppss bukan medipro tp unit promosi.en sazman suruh buat dalam diam-diam jerrr

Sekarang semuanya dah ok

kepada kenkawan semua ader mas kol aku kat ext 5889

ok selamat semua

Dhoom